Osvrt na Boškovićevo razumijevanje prostora i vremena - Pešić, Roko (Array, 2020)
U radu je dan kratak osvrt na Boškovićevu misao o dvoslojnosti prostora i vremena, (i) stvarnom (aktualnom) prostoru i vremenu te (ii) matematičkom (potencijalnom) prostoru i vremenu, iz pretežito fizikalnog aspekta. U radu su navedeni primjeri moguće korespondencije spomenute Boškovićeve misli s konceptima suvremene fizike.