Karakteristike softvera za vizualizaciju podataka - Juričić, Vedran, inženjer (2020)
U radu je definirana vizualizacija podataka, navedena je njezina važnost prvenstveno u znanosti i modernim poslovnim procesima, ali i u ostalim područjima, poput medicine i bankarstva. Analiza, pa tako i vizualizacija, velikih količina podataka danas se obavlja pomoću raznih alata, koji se razlikuju u cijeni, platformi, kvaliteti korisničke podrške, mogućnostima i funkcionalnosti. U radu se analiziraju i uspoređuju karakteristike velikog broja alata za vizualizaciju podataka s ciljem da se pronađu njihove najzastupljenije mogućnosti, odnosno zajednička funkcionalnost većine današnjih alata. Osim navedene analize, u radu se analizira i njihova raspoloživost na platformama i operacijskim sustavima, opcije korisničke podrške, cijena itd.
This paper defines data visualization, its importance primarly in science and modern business processes, but also in other field such as medicine and banking. Analysis and visualization of large amounts of data is done today with a variety of tools, which vary in price, platform, quality of customer support, capabilities and functionality. The paper analyzes and compares the characteristics of a large number of data visualization tools in order to find their most common capabilities, that is, the common functionality of most of today's tools. In addition to this analysis, the paper also analyzes their availability on platforms and operating systems, customer support, pricing etc.
Bibliografija: 21 jed.
Sažetak ; Abstract.
Keywords: Vizualizacija podataka -- Alati za vizualizaciju podataka -- Softver