Toplinski otpor goveđe kože i kompozitnih laminata za profesionalnu obuću - Skenderi, Zenun, tekstilni inženjer; Firšt Rogale, Snježana; Akalović, Jadranka; Zdraveva, Emilija (2019)
Istražen je toplinski otpor različitih goveđih koža (boks, velur, hidrofobirana napa, podstavna obućarska napa) i kompozitnih laminata (2-slojni laminat za izradu jezika obuće, 2-slojni laminat za izradu sara, 4-slojni laminat sa membranom za podstavu i 3-slojni laminat za podstavu) namijenjenih za izradu profesionalne obuće. Toplinski otpor je određen na uređaju PEMETEST. Toplinski otpor koža debljine 1,16 do 2,37 mm kreće se u granicama od 0,0813 do 0,0989 m2 C W-1. Toplinski otpor tekstilnih laminata, u prosjeku je niži od otpora prolazu topline koža, i iznosi 0,0701 do 0,0918 m2 C W-1.
Bibliografija: 16 jed.
Sažetak.
Keywords: Goveđa koža -- Kompozitni laminat -- Profesionalna obuća -- Toplinski otpor -- Permetest