Od lokaliteta do projekta Europske unije : na primjeru Claustra Alpium Iuliarum - Golja, Ana (Array, 2020)
Claustra Alpium Iuliarumjedan je od najvećih arhitektonskih kasnoantičkih vojnih pothvata na području današnjih Hrvatske i Slovenije, koji je zbog njegove raspro-stranjenosti kroz šumom obrasla područja dviju država teško zaštititi, očuvati i rabiti u turističke svrhe. Članak na primjeru provedenih projekata Claustra i Clau-stra+ pokazuje kako možemo iskoristiti financiranje iz fondova Europske unije za interdisciplinaran pristup istraživanju, zaštiti i promociji kulturne baštine te razvijati kvalitetan i vjerodostojan kulturni proizvod koji ne narušava baštinu.