Rješenje enigme navodnoga pisma nadbiskupa Stepinca papi od 18. svibnja 1943. godine - Krišto, Jure (Array, 2020)
U sudskoj raspravi 1946. nadbiskup je Stepinac odlučno zanijekao da je autor pisma koje mu je Jakov Blažević pokazao, a njegov odvjetnik ukazao je na bitne elemente koji potvrđuju da je to pismo krivotvorina. U ovom članku autor pokazuje koje sve osobitosti navodnoga pisma navode na zaključak da Stepinac nije mogao biti njegov autor. Osim toga, nedavno su na vidjelo izišli podatci koji pokazuju tko su stvarni autori teksta koje su pripisali Stepincu. Time je nedvojbeno razriješena enigma čije je stvaranje započeto montiranim suđenjem zagrebačkomu nadbiskupu i desetljećima širenoj propagandi od raznih interesnih skupina.