Neki ključni vidici selilaštva i izbjeglištva u Svetom pismu - Bilić, Niko (Array, 2020)
Kako Biblija gleda na suvremenu europsku temu migracija? Nakon napomene o hodočasničkom značaju Božjega naroda, Abraham (Post 12) upozorava na blagoslivljanje kao svrhu, a odmak od oholosti i nerazumijevanja kao uzrok migracije. Jakovljev primjer ističe povratak (Post 35) koji, nakon osobne lustracije, obnavlja izvorni nacrt čovjeka iz Post 1. Selilaštvo i izbjeglištvo Svete Obitelji pokazuje napokon da se i u tom otkriva način kako prihvatiti Otkupitelja..