Pripovijest o Davidu i Bat-Šebi prema rabinskoj literaturi - Da-Don, Kotel (Array, 2020)
Autor uz pomoć rabinske literature analizira jednu od najzanimljivijih pripovijesti iz Biblije, onu o kralju Davidu i Bat-Šebi. Kralj David bio je vladar, duhovni vođa, pjesnik koji je spjevao Psalme, velik poznavatelj Tore, začetnik židovske kraljevske dinastije, a prema židovskoj tradiciji, jedan od njegovih potomaka bit će čak i Mesija. No, prema biblijskoj pripovijesti, očito je da je David teško griješio, počinivši grijeh preljuba i umorstva nedužna čovjeka. Takvi grijesi ne odgovaraju slici koju imamo o njemu. Rad nastoji na temelju rabinske literature objasniti što se zapravo dogodilo u ovoj pripovijesti. Je li kralj David doista tako sagriješio? Nakon uvoda slijedi biblijska pripovijest, a potom tumačenje Mudraca o vezi kralja Davida i Bat-Šebe te rasprava o odnosu Urije i Bat-Šebe i o pitanju preljuba. Slijedi analiza grijeha i kazne te raznih pitanja koja nastaju kao posljedica toga grijeha. U svom istraživanju autor se služi raznovrsnim izvorima rabinske književnosti, koji su nastajali od vremena Talmuda, preko srednjega vijeka sve do modernih vremena. Velik dio te literature prvi se put ovdje objavljuje u autorovu prijevodu s hebrejskoga i aramejskog jezika na hrvatski jezik.