Sektor uzgoja tovne junadi i COVID-19 - Jež Rogelj, Mateja (Array, 2020)
Tov junadi na području Hrvatske ima dugu tradiciju, ali je posljednjih godina pogođen različitim problemima. Zbog sve lošijeg stanja u sektoru mliječnog govedarstva smanjuje se broj krava, a time i teladi za daljnji tov što utječe na stalni porast uvoza. Većina teladi se uvozi iz Rumunjske (60,52 % u 2019. godini) dok se najveći dio junadi izvozi u Libanon i Italiju. Zbog krize vlasti u Libanonu i zatvaranja talijanskog tržišta uzrokovanog epidemijom COVID-19 sektor tova junadi našao se u problemima. Mjera podrške sektoru, koju je donijelo Ministarstvo poljoprivrede u svibnju 2020. godine, nije postigla željene rezultate jer je potpora namijenjena uzgajivačima tovne junadi smanjila otkupnu cijenu junadi.