Mikroalge kao izvor omega-3 masnih kiselina u hranidbi tovnih pilića - Zelić, Ana, agronomka (Array, 2020)
Meso peradi značajan je animalni proizvod u prehrani stanovništva. Mišićno tkivo bogato je bjelančevinama i odlikuje se niskim sadržajem masti, te se svrstava u dijetetski proizvod. Mikroalge su bogati izvor omega-3 masnih kiselina, osobito dokozaheksaenske (DHA), i u manjim količinama eikozapentaenske (EPA). Od posebne važnosti za peradarsku industriju su nedavna istraživanja u kojima se biomasa mikroalgi učinkovito koristi u proizvodnji peradarskih proizvoda obogaćenih s polinezasićenim masnim kiselinama dugog lanca (LC-PUFA n-3). Cilj ovog istraživanja je prikazati profil masnih kiselina u mikroalgama i istražiti mogućnosti obogaćivanja peradarskog mesa omega-3 masnim kiselinama dodavanjem mikroalgi u smjese za tov pilića. U radu je prikazan pregled dosadašnjih istraživanja o deponiranju omega- 3 PUFA uporabom mikroalgi u hrani tovnih pilića.