Arhitektonski opus Milana Zlokovića u Hrvatskoj između dva svjetska rata : Architectural work of Milan Zloković in Croatia between the two world wars - Kadijević, Aleksandar (Array, 2020)
U radu se analizira djelatnost znamenitoga jugoslavenskog arhitekta Milana Zlokovića (1898.-1965.) na prostoru Hrvatske u razdoblju između svjetskih ratova (1918.-1941.). Inspiriran mediteranstvom i modernizmom, ostavio je nekoliko natječajnih i nerealiziranih projekata, kao i dvije izvedbe u Orebiću, od kojih svi zaslužuju podrobniji historiografski osvrt. Dokumentacija koja svjedoči o Zlokovićevu radu, odnedavno dostupna u digitaliziranom obliku, pomoći će u valorizaciji njegova djela i u drugim dijelovima bivše Jugoslavije.