Arhitektonski biro Ludwig & Hülssner i djelovanje u Hrvatskoj : Od monumentalne neorenesanse do tipskih projekata u suton historicizma = Architectural practice Ludwig & Hülssner and their work in Croatia : from monumental neo-renaissance to standardized projects in the twilight of historicism - Damjanović, Dragan, povjesničar umjetnosti (Array, 2020)
Članak govori o djelovanju arhitektonskog biroa Ludwig & Hülssner na projektiranju javnih građevina u Hrvatskoj. Zahvaljujući nastojanjima Ise Kršnjavoga, predstojnika Odjela za bogoštovlje i nastavu hrvatske vlade, po njihovim su projektima iz 1894. godine sagrađene škole u Zagrebu, Sušaku, Novoj Gradiški, Karlovcu, Rumi, Iloku i Gospiću te internat u Gospiću. Izradili su i tipske projekte za seoske škole, zatim za župne i parohijske stanove te za bolnice.