Hrvatska lokalna samouprava na primjeru grada Splita - Lozina, Duško (Array, 2020)
U ovom radu analizirana je lokalna samouprava u Republici Hrvatskoj. Na primjeru grada Splita, uz povijesni prikaz i obilježja prikazani su i najvažniji pojmovi iz tog područja, Gradsko vijeće, gradonačelnik, upravni odjeli i službe, kotari i mjesni odbori i gradske tvrtke i ustanove. Dobili smo uvid u to kako je ustrojena i kako funkcionira vlast te smo analizirali nadležnosti, sastav, akte i ostale specifičnosti spomenutih tijela iz Gradske uprave. Također, dan je uvid u najvažnije akte samostalnog i razvijenog grada, Statut Grada Splita i Proračun Grada Splita. Poseban je naglasak stavljen na službenike i namještenike zaposlene u Gradskoj upravi. Javnost rada i neposredno sudjelovanje građana u odlučivanju posljednja je tema kojom je zaokružen ovaj rad.