Neka pitanja suradnje države i katoličke crkve u području kaznenog prava - Pleić, Marija, pravnica (Array, 2020)
Predmet je ovog rada analiza odnosa države i Katoličke crkve u području kaznenog prava. Nakon izlaganja o temeljnim načelima odnosa države i Crkve, autori se bave pobliže pitanjem suradnje u kaznenom postupku u odnosu na obvezu prijavljivanja kaznenih djela, obvezu obavještavanja crkvenih vlasti o provođenju istrage protiv klerika te specifičan položaj vjerskog ispovjednika u kaznenom postupku u svojstvu svjedoka. U četvrtom poglavlju ispituju se granice suradnje države i Crkve u kontekstu Kaznenog zakona, konkretno putem analize kaznenih djela neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela te pomoći počinitelju nakon počinjenog kaznenog djela. Također, analizira se doseg načela nepovredivosti ispovjedne tajne u kaznenom pravu i odnos prema kaznenom djelu neovlaštenog otkrivanja profesionalne tajne. Autori zaključuju o nužnosti učinkovite međusobne suradnje države i Crkve u slučajevima uključenosti klera u kazneni postupak, nužnosti pravodobnog prijavljivanja kaznenih djela te o obvezi apsolutnog poštovanja načela nepovredivosti ispovjedne tajne.