[Vladimir Berdović, rukopisna ostavština] - Berdović, Vladimir (1906)
Ostavština Vladimira Berdovića sadrži 2 jedinice rukopisnih nota - zborsku partituru u autografu i klavirski izvadak u rukopisnom prijepisu.
Vladimir Berdović, hrvatski skladatelj, dirigent i glazbeni kritičar (Dubrovnik, 30. VI. 1906 – Zagreb, 3. I. 1980). Po struci pravnik, glazbu učio privatno. Bio član dubrovačkog orkestra (1955–60), voditelj glazbenog programa Dubrovačkih ljetnih igara (1956–1963) i zborovođa (pjevačko društvo Sloga, 29. novembar, Radio-zbor). Skladatelj nacionalnog smjera, oslanjao se na folklor dalmatinskoga podneblja. Skladao za orkestar, komorne sastave, dječje operete, zborove, popijevke, crkvene, masovne i borbene pjesme, obrađivao narodne napjeve za vokalne i vokalno-instrumentalne sastave.
Keywords: Notirana glazba; Zborske partiture; Višeglasne pjesme