Uočiti, pratiti i liječiti najslabije u zajednici prema Amoris laetitia - Aračić, Pero (Array, 2020)
Rad iznosi činjenično stanje pošasti rastava i razvoda u Hrvatskoj te na temelju razgovora koji su objavljeni u autorovoj studiji o tim procesima na poseban način obrađuje utjecaj istih na supružnike i na poseban način na djecu iz takvih slomljenih brakova i obitelji. Donose se i istraživanja o prenošenju kulture rastave i razvoda na sljedeće generacije. Rad se zajedno s Amoris laetitia pita što činiti i traži od zajednice da pomogne tom silnom broju traumatiziranih, i to procesima opraštanja i pomirenja, kao i integracijom u zajednice te velikom solidarnošću da im budu blizu i od pomoći. Naravno, tu su na raspolaganju i crkvene stručne pravne službe s kojima treba provesti analizu o bračnoj i obiteljskoj situaciji i što crkveno zakonodavstvo preporučuje. U svim tim procesima, koji su često dugotrajni, preostaje im vjernička bliskost i solidarnost.