Teološka antropologija pred izazovom (evolutivne) kognitivne znanosti o religiji - Horvat, Saša, filozof (Array, 2020)
Autori u radu analiziraju osnovne odrednice relativno mladih znan-stvenih disciplina nazvanih kognitivna znanost o religiji i evolutivna kognitivna znanost o religiji, koje su postale nezaobilazne pri pokušaju ostvarenja znanstvenoga objašnjenja religije. Cilj je članka pružiti širi okvir razumijevanja mogućega budućega razvoja interdisciplinarnoga i transdisciplinarnoga dijaloga između novih disciplina i teološke antropologije.