Ekumenski dijalog Katoličke Crkve s Menonitskom svjetskom konferencijom - Macut, Ivan (Array, 2020)
U ovom radu autor progovara o ekumenskom dijalogu između Katoličke Crkve, tj. Papinskoga vijeća za promicanje jedinstva kršćana, i menonita, tj. Menonitske svjetske konferencije. U uvodu rada autor je ukratko predstavio povijesni kontekst nastanka menonita spominjući na poseban način Menna Simonsa, osnivača menonita. U prvom poglavlju predstavljena je struktura katoličko-menonitskoga ekumenskoga dijaloga pod naslovom Zajedno pozvani biti mirotvorci, a dokument sadrži ukupno 215 brojeva. U drugom poglavlju govori se o glavnim teološkim naglascima dokumenta, i to o zajedničkom ispitivanju povijesti, zajedničkom razumijevanju teologije (slaganje i neslaganje u učenju u Crkvi, učenje o sakramentima ili propisima te opredjeljenje za mir), putu prema ozdravljenju memorije. Na koncu rada autor u nekoliko rečenica donosi glavne naglaske toga bilateralnoga dijaloga i naglašava njegovu važnost za buduće jedinstvo između katolika i menonita.