Uvid u moralno znanje kod Servaisa Pinckaersa - Milikić, Tadija (Array, 2020)
U ovom radu autor nastoji dati uvid u pojam i narav moralnoga znanja kako ga shvaća i izlaže belgijski moralni teolog Servais Pinckaers. U uvodu se svraća pozornost na izravni objekt moralnoga znanja u svoj njegovoj širini. Prvi dio članka prikazuje posebnu narav moralnoga znanja, njegovo bogatstvo, neiscrpnost i snagu, kao i njegovu neodvojivost od najdublje dimenzije ljudskoga postojanja, s kojom se čovjek susreće u svojoj nutrini, svijesti, savjesti i slobodnoj volji. Drugi i središnji dio rada donosi pregled različitih oblika moralnoga znanja te upozorava na njihovu unutarnju, dinamičnu, stalnu i nužnu povezanost. U zaključnom dijelu autor najprije sažima cijeli članak, a zatim naglašava poseban doprinos Pinckaersova opisa moralnoga znanja.