Narodne nošnje na fotografijama Julija Kempfa i "Ateliera Wollner" početkom 20. stoljeća - Matoković, Dubravka (Array, 2020)
U proučavanju tradicijskoga odijevanja sela Požeštine s kraja 19. i početka 20. stoljeća kao korisnim dokumentarnim izvorom pokazale su se fotografije iz prva dva desetljeća 20. stoljeća koje su snimili Julije Kempf, osnivač Gradskoga muzeja u Požegi i fotografski "Atelier Wollner" u Požegi. Velik dio njihovih fotografija čuva se u Zbirci fotografija i negativa u Gradskom muzeju Požege. Ove su fotografije povijesna slika muških i ženskih nošnji s kraja 19. i prva dva desetljeća 20. stoljeća na kojima se mogu pratiti izgled, promjene i modni utjecaji na tradicijskoj odjeći požeških sela.