Nekemijske metode za unutar-rednu obradu tla u vinogradu ili voćnjaku - Poje, Tomaž (Array, 2020)
U ekološkoj proizvodnji voća i grožđa gdje se ne smiju upotrebljavati herbicidi za suzbijanje korova unutar-rednog prostora upotrebljavaju se različite nekemijske metode. Ove nekemijske metode se šire i u integriranu proizvodnju voća i grožđa. U radu su prikazani trendovi razvoja strojeva za mehaničku suzbijanje korova i termičke metode za suzbijanje korova. Kod strojeva za mehaničko suzbijanje korova ponuda proizvođača strojeva je velika, te je dosta raširena i njihova upotreba. Termičke metode suzbijanja korova još nisu toliko u upotrebi, a i ponuda strojeva za termičko suzbijanje još je relativno mala.