Bogatstvo i trajnost ljudskih prava u vrelima prava (dokumentima) Međunarodne organizacije rada : (100 godina MOR-a, 1919.-2019.) - Učur, Marinko Đ (Array, 2020)
Osnivanjem i početkom rada Međunarodne organizacije rada 1919. godine nastavljen je višestoljetni put i razvoj prirodnih prava (ljudskih prava „prava čovjeka“) i njihovo pravno oblikovanje u hirovitim i heterogenim odnosima (svih sadržaja) u svijetu. Već je stotinu godina na snazi Ustav MOR-a na temelju kojeg je Opća skupština UN-a donosila konvencije i preporuke i druge dokumente o uvjetima rada (u najširem smislu riječi), koje su ratifikacijom i prihvaćanjem postale dio pravnoga sustava država i po pravnoj snazi iznad nacionalnog zakona. Vrela prava UN-a i drugih legalnih i legitimnih međunarodnih i regionalnih organizacija, načela i norme prava koje je stvorio (i stvara) MOR, čine korpus međunarodnog radnog (i socijalnog) prava. Predmet je ovoga rada osvrt na stogodišnje bogatstvo stvoreno pod okriljem MOR-a o ljudskim pravima i slobodama, ponajprije na radu (prava i slobode čovjeka na radu) i stajalište da nijedna pravna norma pozitivnoga prava ne smije kolidirati s načelima i pravilima o ljudskim pravima i slobodama.