Analiza ponašanja čeličnog priključka stupa i nosača u vijčanoj izvedbi primjenom metode komponenata : Behavior analysis of steel beam-tocolumn bolted connection using component method - Krolo, Paulina (Array, 2020)
U radu je prikazana metoda komponenata za određivanje krutosti i otpornosti na savijanje, što čini osnovne karakteristike priključaka u čeličnim konstrukcijama. Primjena metode komponenata provedena je analitički uz pomoć programa IDEA StatiCa na primjeru priključaka stupa i nosača s obostrano produljenom čeonom pločom u vijčanoj izvedbi. Rezultati dobiveni analitički uspoređeni su s rezultatima numeričkih simulacija dobivenih u programu Abaqus te s rezultatima dobivenim laboratorijskim ispitivanja, a koji su preuzeti iz literature.