Komparativne studije Bliskoga istoka u Hrvatskoj : stanje discipline - Zgurić, Borna (Array, 2020)
Na temelju kvantitativne analize sadržaja znanstvenih i stručnih časopisa,‎ objavljenih poglavito na portalu znanstvenih časopisa Republike Hrvatske (Hrčak),‎ autor daje uvid u granu regionalne komparativne politike koja se bavi proučavanjem‎ Bliskoga istoka. Utvrdio je kako je objavljeno 75 znanstvenih i stručnih članaka‎ o toj regiji, među kojima je samo 11 članaka o zemljama Sjeverne Afrike. To pokazuje‎ da je ta podregija Bliskoga istoka u hrvatskoj znanstvenoj i stručnoj literaturi‎ vrlo podzastupljena. Nadalje, od 75 članaka, čak su 25 stručni radovi. Najveći broj‎ znanstvenih članaka o Bliskom istoku (13) objavljen je u časopisu Politička misao,‎ dok je u drugima znanstvenim časopisima kojima je izdavač ili suizdavač Fakultet‎ političkih znanosti objavljeno samo pet radova. Naposljetku, kvalitativna analiza‎ članaka u četiri časopisa kojima je izdavač ili suizdavač Fakultet političkih znanosti‎ pokazala je da su komparativne regionalne studije znatno zastupljenije od tradicionalnih‎ regionalnih studija.‎