Ljudska priroda ili ljudske prirode - Finci, Predrag (Array, 2020)
Može li ljudska priroda biti definirana? Autor se zalaže za opisivanje ljudske prirode, u čemu vidi mogućnost ukazivanja na njena bitna svojstva i svu različitost, ali i istost. Već samo postavljanje pitanja o ljudskoj prirodi govori o nužnosti filozofskog promišljanja svega što pripada i može pripadati ljudskom biću. Zato je pitanje o ljudskoj prirodi trajno otvoreno pitanje.