Pojam čovjeka kao socijalno konstituiranog sebstva u Taylorovoj teoriji morala - Ilazi, Hasnija (Array, 2020)
Razumijevanje čovjeka u Taylorovoj teoriji modernog društva uključuje u sebe vanjske komponente koje ga određuju – moralni okviri i društvena zajednica – te unutarnje komponente – kapacitete koji mu omogućavaju da se orijentira prema najvišim vrednotama, među kojima je najvažnija komponenta snažnog vrednovanja. Čovjek shvaćen kao sebstvo, osoba, subjekt ili identitet zasjenjuje, međutim, svoju multidimenzionalnost upućenošću na ekskluzivnost dimenzije moralnog dobra kao osnove čovjekova samovrednovanja. Rad obrađuje Taylorovu moralnu ontologiju, odnos sebstva i dobra te zasnovanost kreiranja modernog identiteta kao sinonima modernog čovjeka, na njegovom pozicioniranju u odnosu na najviše moralne vrednote.