Ustroj i djelovanje Dioničarskoga društva Lonjskopoljske željeznice u periodu Austro-Ugarske Monarhije - Lajnert, Siniša (Array, 2020)
U radu autor na temelju arhivskih izvora, a s aspekta povijesti institucija, obrađuje ustroj i djelovanje Dioničarskoga društva Lonjskopoljske željeznice u periodu Austro-Ugarske Monarhije. Sjedište Društva, kao i većine vicinalnih željeznica, bilo je u Budimpešti. Poslove Dioničarskoga društva obavljali su glavna skupština dioničara, ravnateljstvo i nadzorni odbor. Pruge Društva bile su sljedeće: Dugo Selo – Novska i Banova Jaruga – Pakrac. Te privatne pruge bile su u državnoj eksploataciji, odnosno upravi. U Austro-Ugarskoj Monarhiji pruge Društva potpadale su pod nadležnost Poslovne uprave Kraljevskih ugarskih državnih željeznica u Zagrebu. Društvo je poslovalo s financijskim dobitkom.