Ideološki pogledi Milana Šufflaya - Kardum, Tomislav (Array, 2020)
Rad nastoji uklopiti ideološke poglede Milana Šufflaya u širi europski kontekst antimodernističkih i antiprosvjetiteljskih tendencija. S time je povezan i Šufflayev pogled na hrvatsku naciju i hrvatski nacionalni identitet. U radu se razmatraju i Šufflayeva geopolitička promišljanja. Šufflay je kritičar modernoga svijeta i njegovih manifestacija, zastupnik je organskoga nacionalizma, a hrvatski nacionalni identitet konstruira nasuprot jugoslavenskom, ističući važnost povijesnoga pamćenja, kulture, geografije i rase pri oblikovanju nacije, a marginalizirajući značenje jezika. Isticat će katoličku vjersku pripadnost Hrvata i pripadnost zapadnoj civilizaciji kao temeljne značajke hrvatskoga nacionalnog identiteta.