Filozofski rad fra Krste Kržanića - Macut, Ivan (Array, 2021)
Rad se bavi filozofskim radovima fra Krste Kržanića. U prvom poglavlju daje se kratak osvrt na njegov životu i djelovanje, u drugom poglavlju riječ je o njegovom filozofskom stvaralaštvu. Detaljnije predstavljamo njegova četiri značajnija filozofska rada, i to dva na talijanskom, La scuola francescana e l’averroismo (Franjevačka škola i averoizam), Grandi lottatori contro l’averroismo (Veliki borci protiv averoizma), te dva na hrvatskom jeziku, Glavne ideje Augustinove filozofije i knjiga iz 1934. godine pod naslovom Baruh Benedikt Spinoza: život i filozofija. U zaključku rada donosimo nekoliko ocjena Kržanićeva filozofskog rada, a na poseban način kratko vrednujemo njegov filozofski rad u kontekstu franjevaca Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja u dvadesetom stoljeću koji su se bavili i filozofijom.