Odnos upravljanja radnom uspješnošću i kompenzacijskog menadžmenta u velikim poduzećima u Republici Hrvatskoj - Mostarac, Vinko (Array, 2020)
U suvremenim poduzećima jedan je od glavnih izazova pronaći način kako motivirati i zadržati kvalitetne zaposlenike. Kako bi se u tome uistinu i uspjelo, poduzeća kontinuirano prate radnu uspješnost zaposlenika, a na temelju toga uvode i primjenjuju određene elemente sustava nagrađivanja. Glavni cilj ovog rada je istražiti sustav upravljanja radnom uspješnošću i koncept kompenzacijskog menadžmenta te njihov odnos u velikim poduzećima u Republici Hrvatskoj. U tu svrhu je provedeno anketno istraživanje na uzorku zaposlenika u velikim poduzećima u Republici Hrvatskoj. Nalazi istraživanja ukazuju na relevantnost i potrebu za daljnjim kontinuiranim razvojem i povezivanjem sustava praćenja radne uspješnosti i kompenzacijskog menadžmenta u poduzećima.