Označavanje pogrešaka u CroLTeC-u (računalnom učeničkom korpusu hrvatskog kao inog jezika) - Mikelić Preradović, Nives (Array, 2020)
U radu je opisana shema za označavanje pogrešaka u CroLTeC-u – prvom računalnom učeničkom korpusu hrvatskog kao inog jezika. Shema označavanja pogrešaka djelomično se temelji na shemi upotrijebljenoj u razvojnom korpusu slovenskog jezika – Šolaru i shemi koja se upotrebljava u korpusu Cambridge Learner te je prilagođena hrvatskom jeziku. Shema je razvijena kako bi se označio dio tekstova u korpusu CroLTeC te kako bi se omogućilo istraživačima i stručnjacima koji se bave proučavanjem hrvatskog kao inog jezika da uoče koji aspekti jezika određenim skupinama učenika uzrokuju najviše poteškoća u usvajanju hrvatskog te da prilagode nastavne materijale različitim skupinama učenika (ne samo s obzirom na njihovo poznavanje hrvatskog jezika nego i s obzirom na materinski jezik).