Vokalni zamor kod djelatnika u pozivnim centrima : Vocal fatigue of employees in call centres - Perša, Krešimir (Array, 2020)
Cilj je ovog istraživanja primijeniti hrvatsku verziju upitnika Indeks vokalnog zamora (VFI-C), radi ispitivanja i usporedbe pojave vokalnog zamora u skupini zagrebačkih djelatnika pozivnih centara (N=80) i skupini vokalnih neprofesionalaca (N=80), starijih od 18 godina. Rezultati samoprocjene u skupini vokalnih profesionalaca uspoređeni su u odnosu na demografske značajke. Statističkom analizom potvrđene su značajne razlike u prijavljenom vokalnom zamoru između vokalnih profesionalaca i neprofesionalaca, kao i utjecaj spola na neke aspekte samoprocjene vokalnog zamora u skupini vokalnih profesionalaca.