Novi sintaksoni i nomenklaturne preinake u Hrvatskoj (2019.-2020.) - Jasprica, Nenad (Array, 2021)
Na temelju literaturnih podata objavljenih u 2019. i 2020., vegetacija Hrvatske dopunjena je novopisanim i nomenklaturno preinačenim sintaksonima. Novi sintaksoni i preinake utvrđene su unutar razreda Carpino-Fagetea sylvaticae, Nardetea strictae, Molinio‐Arrhenatheretea, Erico-Pinetea, Pinetea halepensis, Crithmo-Staticetea, Juncetea maritimi, Asplenietea trichomanis, Cymbalario-Parietarietea diffusae, Phragmito-Magnocaricetea i Dittrichietea viscosae. Za vegetacju Hrvatske opisani su za znanost dva nova razreda (Pinetea halepensis i Dittrichietea viscosae), dva reda (Junipero communis-Pinetalia nigrae i Dittrichietalia viscosae), četiri sveze (Salvio nemorosae-Arrhenatherion, Junipero nanae-Pinion dalmaticae, Capparo orientalis-Aurinion leucadeae i Dittrichion viscosae), 17 asocijacija i 14 subasocijacija. Dodatno, u radu su ukratko prikazane preinake unutar razreda Phragmito-Magnocaricetea.