Kritike međunarodne zajednice prema Hrvatskoj 1995. - 1999. - Radović Kapor, Ana (Array, 2020)
U članku se analiziraju kritike usmjerene prema Republici Hrvatskoj koje su dolazile iz međunarodne zajednice u razdoblju od završetka operacije Oluja 1995. do kraja 1999. Pojam međunarodna zajednica shvaćen je kao paradigmatski okvir unutar kojega se formira stanoviti dominantni narativ. Analizirana su izvješća koja su objavljivale različite institucije: OESS, Human Rights Watch, američki State Department. Uz to, analizirana je arhiva novina New York Times u predmetnom razdoblju kao primjer sukreatora javnog narativa. Članak je podijeljen prema temama kritike koje su uočene u istraženim izvorima: položaj Srba i povrat izbjeglica, ljudska i manjinska prava, medijske slobode, manjkavosti demokracije i provedba Daytonskog sporazuma.