Medaljerska dionica u briselskom opusu kipara Oscara Nemona : Sculptor Oscar Nemon's medal works during his Brussels period - Zec, Daniel (Array, 2021)
Rad se bavi medaljerskom dionicom u opusu kipara Oscara Nemona (1906. – 1985.) tijekom umjetnikova djelovanja u Bruxellesu u razdoblju od 1925. do 1936. godine. Razmatraju se tipološke, tehničke te stilsko-morfološke odlike Nemonovih medalja. Analizira se i vrednuje doprinos Oscara Nemona belgijskom modernom medaljerstvu u razdoblju između dvaju svjetskih ratova te se zaključuje kako je Nemon obogatio belgijsku likovnu scenu inovativnim i smjelim modernističkim rješenjima u art déco stilu koja počivaju na geometrijskoj stilizaciji forme.