Odgoj za medije u hrvatskom obrazovnom sustavu - Bašić, Anamarija (Array, 2020)
U ovom radu tematizira se pojam medija te primjeri pozitivne prakse njihova upotrebljavanja u nastavi Hrvatskoga jezika i Povijesti kao nastavnih sredstava i pomagala. Daje se pregled nastavnih sadržaja kulture i medija prema Kurikulumu za nastavni predmet Hrvatski jezik za osnovne škole i gimnazije u Republici Hrvatskoj iz 2019. godine. Upozorava se na negativan utjecaj tehnologije i medija, prvenstveno interneta i društvenih mreža na razvoj kognitivnih procesa kod djece, ali se navode i primjeri dobre prakse.