Sigurnost fizioterapeuta u pandemiji bolesti COVID-19 - Blagaić, Marijana (Array, 2020)
Fizioterapeuti kao stručnjaci za pokret i vježbanje svoju djelatnost obavljaju na svim razinama zdravstvene zaštite i imaju prepoznatu važnu ulogu u pandemiji bolesti COVID-19. Fizioterapijska skrb potrebna je u akutnom (jedinica intenzivne skrbi), subakutnom (bolnički odjel) i dugotrajnom liječenju (oporavak izvan bolnice) te u zajednici. Rad prikazuje sadašnje osnovne epidemiološke spoznaje o bolesti COVID-19, pristup mjerama sigurnosti i zaštite za fizioterapeuta u stacionarnoj i ambulantnoj fizioterapijskoj skrbi te higijenske standarde radnog okruženja i rehabilitacijske standarde u liječenju oboljelih.