Od gradske bolnice do gradskoga ubožišta : prilog za proučavanje bolničkih i socijalnih ustanova u Osijeku - Živaković-Kerže, Zlata (Array, 2021)
U radu su autori temom „Od Gradske bolnice do Gradskoga ubožišta“ dali prilog za proučavanje bolničkih i socijalnih ustanova u gradu Osijeku od druge polovice 18. stoljeća do sredine 20. stoljeća. Na temelju arhivskoga gradiva pohranjenoga u Državnom arhivu u Osijeku i malobrojne relevantne literature prikazali su značenje Gradskoga ubožišta za zbrinjavanje starih i nemoćnih građana grada Osijeka te golemo značenje brige Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka de Paulo iz Zagreba. Naglašena je i uloga Gradskoga poglavarstva i pojedinih zaklada nastalih krajem 19. stoljeća oko financiranja skrbi i dogradnje postojeće zgrade Gradske ubožnice u Novom gradu. Autori rad zaključuju sa zabranom rada navedene Družbe i promjenom naziva ustanove sredinom 20. stoljeća.