Prilog istraživanju grbova Iločkih - razvoj, osobitosti i mijene - Sulejmanagić, Amer (Array, 2021)
Cilj rada je istražiti, usustaviti i prikazati heraldičku baštinu, te otkriti i protumačiti poruke o pripadnicima obitelji Iločkih koje donose grbovi (čiji se reprezentativni karakter uočava pri gotovo svakoj mijeni nositeljeva statusa) i s njima povezana ikonografija (o kojima drugi, do sada dostupni, izvori djelomice šute) i predaju ih historiografiji. Za tu je svrhu na raspolaganju 88 pečata, 11 grbova u kamenoj i keramičkoj plastici i 18 komada novca. Radi se o primarnim izvorima nastalim u kancelarijama obitelji ili u njihovu krugu, pa im je karakter službeni. Na temelju heraldičke i ikonografske analize te sadržaja legendi treba odgonetnuti što ti izvori govore i kako rasvjetljavaju pojedine epizode iz života i političkog djelovanja pripadnika obitelji. Tako dobijene zaključke povijesna znanost može upotrebom drugih izvora potvrditi ili opovrći. Sekundarna vrela na raspolaganju za korištenje u posljednjem dijelu rada su historiografske knjige iz XVI. i XVII. stoljeća koje, s djelimičnim izuzetkom careva, sve osobe pa i Nikolu Iločkoga predstavljaju isključivo heraldički, u skladu s pravilom da su grb i njegov nositelj jedno.