Pogled u tivatsku toponimiju - Vidović, Domagoj, lingvist (Array, 2020)
U ovome se radu obrađuje četiristotinjak toponima u Tivtu i okolici. U uvodnome se dijelu iznose temeljni povijesni i demografski podatci za obrađeno područje (naselja Bogdašići, Gornja i Donja Lastva, Kavač, Lepetane, Mrčevac te Tivat). U središnjemu se dijelu mjesni toponimi razvrstavaju prema motivaciji i s obzirom na jezično postanje. Uz temeljni su se slavenski (hrvatski) sloj u tivatskoj toponimiji očuvali različiti supstratni i adstratni uglavnom romanski prežitci.