Utjecaj temperature sušenja na sorpcijska svojstva hidrofobirane sintetski štavljene kože : Influence of drying temperature on sorption properties of hydrophobic synthetic tanned leather - Mihanović, Suzana (Array, 2021)
U ovom radu je istražen utjecaj temperature sušenja na sorpcijska svojstva goveđe sintetski štavljene hidrofobirane kože. Kože su sušene na uređaju za sušenje uz primjenu vakuuma pri temperaturi od 40, 45, 50 i 55 °C u vremenu od 90 sekundi nakon provedbe štavljenja, nadoštave, bojanja i mašćenja u realnom proizvodnom procesu. Ispitivanjem apsorpcije vlage te vremena propuštanja i apsorpcije vode kože tijekom dinamičkog gibanja na penetrometru utvrđen je značajan utjecaj temperature sušenja na sorpcijska svojstva kože.