Projekt EDU studentskih radionica kostimografije, mode i tekstilnog oblikovanja, fotografije te likovne kritike/eseja : Project of EDU student workshops of costume design, fashion and textile design, photography and art criticism/essay - Bakal, Ivana (Array, 2021)
Rad je posvećen međunarodnim EDU radionicama koje se realiziraju u sklopu suradnje krovne udruge likovnih primijenjenih umjetnika − ULUPUH s visokoobrazovnim institucijama iz zemlje i regije. Dizajn kostima, mode i tekstila iziskuje, uz veliki talent i umjetnički doprinos autora/studenata polaznika radionica i vrsno poznavanje materijala i tehnike izrade. Radionice se organiziraju od 2013. u polju kostimografije, dizajna tekstila i mode, fotografije te likovne kritike uz vodstvo mentora nastavnika i umjetnika iz umjetničkog i tehničkog područja. Projektom se smanjuje jaz u vještinama izrade korištenjem raznih tehnologija i majstorstva uz realizaciju u ekološki prihvatljivim materijalima. Glavni cilj projekta je dodatno obrazovati studente iz umjetničkih područja izvan službene nastave kao stručnjake s kompetencijama vrhunske vještinu izrade svojih kreacija uz javnu prezentaciju realiziranih radova na izložbi u priznatom galerijskom prostoru.