Primjena tradicijskih elemenata kožnog prsluka u suvremenoj kolekciji ženske odjeće - Šabarić, Irena; Koturić, Anita; Rogina-Car, Beti (2021)
Kolekcija ženske odjeće prikazana u radu inspirirana je kožnim elementima etna muške i ženske narodne nošnje Slavonije. Obzirom na bogatstvo i različitost nošnji izdvojen je jedan kožni element s kožuha koji je razrađen na nov način i primijenjen u suvremenoj kolekciji odjeće. Puno pažnje posvetilo se ručnoj izradi i kvaliteti pa ova kolekcija ima i obilježja visoke mode. U likovnom dijelu, kroz skice, je razrađena odabrana tema odnosno element. Razrađeni su modeli te mjesta gdje će se i na koji način aplicirati kožni elementi i ogledala. Kolekcija element nošnje prebacuje u jednostavne, pročišćene odjevne predmete, čime stvara kontrast između staroga i novoga, tradicije i moderne. Prikazuje sadašnjost, suvremenu kolekciju nastalu na temeljima bogate prošlosti i tradicije. Rezultat je prikazan u obliku realizirane kolekcije ženske odjeće s izrađenim kožnim etno aplikacijama.
Bibliografija: 7 jed.
Sažetak.
Keywords: Ženska odjeća -- Prsluk -- Kožni elementi -- Etno -- Narodna nošnja -- Suvremena moda