Akreditacija i sustav akreditiranja u području tekstila, kože i obuće u Republici Hrvatskoj - Tomljenović, Antoneta (Array, 2021)
Akreditacija i sustav akreditiranja u području tekstila, kože i obuće se u Republici Hrvatskoj ponajprije vezuju uz djelatnosti Hrvatske akreditacijske agencije i Agencije za znanost i visoko obrazovanje. U ovome su radu podrobnije obrađeni akreditacijski kriteriji i postupak provedbe akreditacije tijela za ocjenu sukladnosti od strane Hrvatske akreditacijske agencije s posebnim osvrtom na njezino nacionalno značenje, ali i ulogu u međunarodnoj razmjeni roba i usluga. Također je dan pregled aktivnih akreditiranih tijela za ocjenu sukladnosti navedenih u Registru akreditacije Hrvatske akreditacijske agencije. Opisane su djelatnosti Agencije za znanost i visoko obrazovanje u području sustava akreditiranja visokoškolskih i znanstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj i njezine aktivnosti na međunarodnoj razini. Prikazan je postupak vrjednovanja novih studijskih programa na Sveučilištu u Zagrebu i dan pregled akreditiranih studijskih programa u Republici Hrvatskoj navedenih u Upisniku studijskih programa Ministarstva znanosti i obrazovanja koji su vezani uz područja izučavanja tekstila, kože i obuće.