Utjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi - Kozačinski, Lidija (Array, 2021)
Cilj istraživanja bio je utvrditi osnovni kemijski i masnokiselinski sastav te udio kolesterola m. longissimus dorsi janjadi hranjene voluminoznom krmom i koncentratom, kojima je u različitim omjerima dodavan suhi pripravak plemenite pečurke odnosno usitnjena svježa pečurka. Istraživanjem je bilo obuhvaćeno ukupno 30 klaonički obrađenih trupova janjadi podijeljeno u tri skupine. U svrhu utvrđivanja kvalitete, nakon klanja s trupova uzeti su uzorci (m. longissimus dorsi) za senzornu ocjenu mesa janjadi te određivanje kemijskog i masnokiselinskog sastava te kolesterola.