Procjena rizika u kontakt-centrima u kontekstu covid-19 - Štajner, Bruno (Array, 2021)
Promjenom uvjeta rada prouzročenom zarazom pandemijskih razmjera nametnuta je potreba usklađenja procjene rizika s obzirom na novonastalu situaciju. Razvoj bolesti ovisan je o broju osoba koje se istovremeno nalaze na mjestu rada. U tom pogledu najugroženija su ona radna mjesta i poslovi koji su dosadašnjim procjenama rizika svrstani u kategoriju poslova s malim rizikom, ali pojavom koronavirusa razina rizika znatno se povećala uz pojavu bolesti sa smrtnim ishodom. Iz tih razloga nameće se obveza procjenjivanja rizika uredskog poslovanja, naročito u „kontakt-centrima“ gdje se na istom mjestu istodobno nalazi veći broj radnika.U radu je prikazan metodološki način procjene rizika na primjeru rada „kontakt-centra“ s težištem na biološke štetnosti te plan mjera koji je potrebno provesti kako bi se smanjila razina rizika.