Odgovornost za štete nastale na radu i u vezi s radom - Perkušić, Trpimir (Array, 2021)
U radu se analizira posebno pravno uređenje odgovornosti za štete nastale na radu i u vezi s radom u pravnim odnosima do kojih dolazi kod privremenog zapošljavanja putem agencija za privremeno zapošljavanje. Riječ je o posebnom pravnom uređenju odgovornosti za štete koje zbog svoje nedorečenosti ostavlja otvorenim pitanja vrste i kriterija odgovornosti, ali i jasnog određenja pretpostavki odgovornosti za štetu u svakom od područja koje ovo posebno pravno uređenje regulira. Izlažući pravna shvaćanja iznesena u pravnoj doktrini i sudskoj praksi, u radu se na ova pitanja nastoji odgovoriti tumačenjem koje svoju osnovu ima u bitnim obilježjima na kojima se privremeno zapošljavanje temelji, kao i u odgovarajućoj primjeni pravila posebnog pravnog uređenja o odgovornosti za štetu nastalu na radu i u vezi s radom i odgovarajućoj primjeni općih pravila obveznog prava o odgovornosti za štetu.