Razvoj lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj - Lozina, Duško (Array, 2021)
Autori u tekstu propituju povijest razvoja lokalne samouprave u Hrvatskoj od samih početaka do danas. U tom smislu, rabe pravnopovijesnu metodu i daju presjek razvoja te institucije s naglaskom na normativnu regulaciju unutar zadnjih 30-tak godina. Rad ukazuje na temeljne nedostatke u razvoju lokalne samouprave koji se moraju prevladati kako bi ona bila učinkovitija.