O vezi Laplaceove transformacije i eksponencijalne razdiobe - Tokić, Ivana, studentica (Array, 2021)
U radu se opisuje primjena Laplaceove transformacije na određivanje osnovnih statističkih pokazatelja (očekivanje, varijanca i standardna devijacija) proizvoljne eksponencijalne slučajne varijable. Komentiraju se i uočene poteškoće koje studenti imaju u razumijevanju ove primjene.