O nekim zadacima grafičkoga tipa iz vjerojatnosti i statistike - Marohnić, Luka (Array, 2021)
U radu se izlažu vlastita nastavna iskustva autora u primjeni nekih zadataka grafičkoga tipa u nastavi vjerojatnosti i statistike na stručnim studijima koji se izvode na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Uz svaki zadatak navode se uobičajene poteškoće koje studenti imaju pri njegovu rješavanju, te ukazuje na moguće razloge tih poteškoća. Zaključno se predlaže kombiniranje ovakvih tipova zadataka sa standardnim zadacima radi uspješnijega postizanja planiranih ciljeva predmeta.