Ogled i odjek zaštite i sigurnije budućnosti djeteta u svjetlu Panamske i Rimske deklaracije - Bošnjaković, Josip, svećenik (Array, 2021)
Djeca i dječja prava iznimno su važna tema u znanstveno-istraživačkom te praktičnom području komunikologije, psihologije i teoloških razmatranja. Ta tema u središtu je sveopće službe vjerskih i međunarodnih institucija te udruga dok se zakonodavno-pravni okviri kreiraju svake godine štiteći djecu i općeniti bitak u svijetu zagovarajući jednakost. Tako su 2017. godine prihvaćene dvije vrlo važne deklaracije: Panamska i Rimska. U radu će se tema djeteta i dječjih prava obraditi u svjetlu komunikologije, teologije i psihologije, kao i relevantnih doku-menata te će se analizirati i različiti pristupi navedenih deklaracija. Doprinos ovoga rada jest sveobuhvatni prikaz teme dječjih prava kroz prizmu navedenih deklaracija, što je ujedno i prva analiza tih dviju deklaracija koje štite dječja prava i dostojanstvo, kao i sigurniju budućnost na međunarodnoj razini.